| Sóágyon sült csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész csirke 1 kg só tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring, majoranna fél alma fél citrom Elkészítés: a csirkét megmossuk, szárazra tötöljük. hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát, citromot. két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben. tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, elõmelegített sütõbe tesszük. közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. ( kb. 1-1,5 óra ). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gõzé járja át, és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad. Tanácsok: leginkább a grillcsirkéhez tudnám hasonlítani. elronthatatlan, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom kipróbálásra. A receptet beküldte: gkreka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |