Tutireceptek.hu fejléc

Sóágyon sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész csirke
1 kg só
tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring, majoranna
fél alma
fél citrom

Elkészítés:
a csirkét megmossuk, szárazra tötöljük. hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát, citromot. két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben. tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, elõmelegített sütõbe tesszük. közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. ( kb. 1-1,5 óra ). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gõzé járja át, és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad.

Tanácsok:
leginkább a grillcsirkéhez tudnám hasonlítani.
elronthatatlan, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom kipróbálásra.


A receptet beküldte: gkreka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos rakott tészta » Hagymás csirkecomb » 30 perces csirkepörkölt. » Tejszínes csirke és tojás
» Csirkemell sajtmártással » Nyárson sült csirkemell » Sajtos májas csirkemell » Kínai csirkeszárnyak
» Ananászos csirkecomb » Csirke vadasan » Rántotta csirkemellel » Csőben-csirke
» Sajtos mandulás csirke » Vörösboros csirkeragu » Rozmaringos csirkemáj » Almás csirkemájas serpenyő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.