Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti rakott csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé
2 kg burgonya
9 szelet sonka
6 db tojás
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
1/2 csokor újhagyma
10 dkg bacon
4 dl tejföl
20 dkg sajt

őrölt fehérbors
olaj
szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olajon elősütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.

Egy tepsi aljára /24x30 m-es/ szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemellszeletekkel. Erre került a szeletelt sonka, a karikákra vágott főtt tojás, a háromféle hagyma, majd a burgonya másik fele.

Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával, savanyúsággal tálaltam.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyárson sült csirkemell » Rakott hússzeletek » Rakott pecsenye » Rakott krumpli tejszínnel
» Rakott Ziti » Gombás rakott csibehús » Brokkolis csirkemell 1. » Csípős csirkemell csíkok
» Pulyka rakottas » Csirkemell zöldségekkel » Rakott sonkás tészta » Sajtban sült csirkemell
» Rakott szelet » Sajttal rakott burgonya » Tejszínes csirkemell II. » Fokhagymás rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.