Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti rakott csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé
2 kg burgonya
9 szelet sonka
6 db tojás
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
1/2 csokor újhagyma
10 dkg bacon
4 dl tejföl
20 dkg sajt

őrölt fehérbors
olaj
szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olajon elősütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.

Egy tepsi aljára /24x30 m-es/ szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemellszeletekkel. Erre került a szeletelt sonka, a karikákra vágott főtt tojás, a háromféle hagyma, majd a burgonya másik fele.

Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával, savanyúsággal tálaltam.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott bundás kenyér » Indiai csirkemell » Rakott bab » Rakott csirkemell gazdagon
» Rakott, bundás csirkecomb » Rizses rakott spárga » Sajtos rántott csirkemell » Francia rakott krumpli
» Gombakrémes csirkemell » Rakott tészta egyszerűen » Tejfölös csirkemell » Rakott torta befőttel
» Rakott "szejtán" » Sajtos-gombás rakott hús » Húsvéti foszlós kalács » Rakott puliszka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.