Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Soknás-baconos rakott tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg száraztészta
5 dkg bacon
3 dl tejföl
2 db tojás
2 ek zöldfűszer
1 db kaliforniai paprika
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint őrölt bors
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, lobogó, sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük.
A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, majd serpenyőbe téve, pirosra sütjük. A kisült zsírral együtt, egy tálba öntjük.
Mehet rá a tejföl, a zöldfűszer, az összevagdalt paprikacsík, az ételízesítő és az őrölt bors.
A tojásokat kettéválasztjuk, a tejfölhöz első körben csak a sárgáját adjuk. Belekeverjük a tésztát is.
A fehérjéket habbá verjük, és óvatosan a mártásos tésztához forgatjuk.
Olajjal vékonyan kikent sütőtálba kanalazzuk.
Rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk, egy jó húsz percre, míg szép aranybarna nem lesz a tetején a sajt.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott tál sütőben » Rakott tejszínes tészta » Különleges rakott burgonya » Rakott padlizsán
» Rakott paraj » Gyors tészta » Belga rakott krumpli » Tésztasaláta
» Rakott csirke juhtúróval » Zöldséges rakott pulyka » Brokkolis sült tészta » Inyenc rakott tészta
» Rakott sárgarépa » Bolognai rakott karfiol » Tejszínes-gombás csőtészta » Balkáni rakott hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.