Tutireceptek.hu fejléc

Soknás-baconos rakott tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg száraztészta
5 dkg bacon
3 dl tejföl
2 db tojás
2 ek zöldfűszer
1 db kaliforniai paprika
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint őrölt bors
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, lobogó, sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük.
A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, majd serpenyőbe téve, pirosra sütjük. A kisült zsírral együtt, egy tálba öntjük.
Mehet rá a tejföl, a zöldfűszer, az összevagdalt paprikacsík, az ételízesítő és az őrölt bors.
A tojásokat kettéválasztjuk, a tejfölhöz első körben csak a sárgáját adjuk. Belekeverjük a tésztát is.
A fehérjéket habbá verjük, és óvatosan a mártásos tésztához forgatjuk.
Olajjal vékonyan kikent sütőtálba kanalazzuk.
Rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk, egy jó húsz percre, míg szép aranybarna nem lesz a tetején a sajt.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült tészta » Kefíres tészta » Csusz- pájsz tészta » Paradicsomos rakott tészta
» Rakott velő » Zöldséges rakott pulyka » Rakott kifli » Rakott túrós-fahéjas alma
» Juhtúrós rakott brokkoli » Virslis túrós tészta » Nutellás tészta-tortácskák » Lasagnetészta (egyszerű)
» Rakott tészta brokkolival » Rakott alma » Nagyapó kedvenc tésztája » Rakott brokkoli bulgurral


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.