Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarhonyás rakott zöldbab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

30 dkg tarhonya,

50 dkg darált hús,

60 dkg zöldbab,

6 db főtt tojás,

4 dl tejföl

2 tojás sárgája

5 dkg reszelt sajt ( lehet füstölt is!)

1 fej vöröshagyma

darált húshoz fűszerek: só, őrölt bors, majoránna, bazsalikom.

fél dl étolaj

Elkészítés:
A mikróban megfőzöm a tarhonyát. A darált húsból a hagymával és a fűszerekkel pörkölt alapot készítek. Közben sós vízben megfőzöm a zöldbabot.

Egy 38 x 22 cm-es tepsit kikenek margarinnal, és megszórom zsemlemorzsával. Beleterítem a főtt tarhonyát. Erre ráteszem a pörköltalapot, majd a főtt zöldbabot. Rászeletelem a 6 db főtt tojást, megsózom picit. A tejfölbe belekeverem a 2 tojás sárgáját, és ráterítem a tojások tetejére. Erre ráreszelem a sajtot.

Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütöm.


A receptet beküldte: juhaszneica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos pulykapörkölt » Rakott almás-túrós » Gombás rakott tál sütőben » Tavaszi rakott kel
» Rakott hal káposztával » Rakott alma banánnal » Rakott sült » Mexikói rakottas
» Hússal rakott burgonya » Csülkös rakott makaróni » Rakott szelet » Kairói rakott padlizsán
» Csirkés rakott krumpli » Sajtos rakott csirkemell » Gombás rakott tészta » Sajtos rakott hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.