Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Somlói galuska (U2) recept

Kategória:


Hozzávalók:
Kakaós piskótához:
2 tojás
2 evőkanál víz
4 evőkanál szorbit (40 g)
30 g zabpehelyliszt
2 kiskanál kakaópor
1 kiskanál sütőpor
8 g finomliszt
Sima piskótához:
2 tojás
2 evőkanál víz
4 evőkanál szorbit (40g)
30 g zabpehelyliszt
10 g finomliszt
1 kiskanál sütőpor
pici reszelt citromhéj
Vaníliás krémhez:
25 g Dr.Oetker vaníliás pudingpor
4 dl tej
9 db édesítő tabletta
Csokiöntethez:
7,5 dl tej
30 g csokipudingpor
25 g kakaópor
22 db édesítő tabletta
1 tojás
1/2 üveg rumaroma
25 g margarin
Szóráshoz:
15 g darált dió
30 g mazsola
Díszítéshez:
Hulala kék tejszín
édesítő folyadék
Dr Oetker édesítő folyadék

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem a kis tepsimet ( 14x20cm) pedig kibélelem sütőpapírral.
Elkészítem a sima piskótát, belesimítom, és tűpróbáig sütöm.
Közben a kakaós piskótát is kikavarom.
Ha kisült a sima piskóta, kiveszem papírostul és belehelyezek egy másik papírt, amibe szintén belesimítom a masszát, csak most a kakaósat. Ezt is készre sütöm. Ha kész, kiveszem a tepsiből, lehúzom a papírt a hátukról, de azon hűtöm ki őket.

A tésztát kézzel kicsikre csipdosom, szóval szétszaggatom.

A vaníliás krémhez kimérem a tejet, és felteszem forrni. Ebből a tejből "ellopok" egy keveset, hogy ki tudjam keverni a port simára. A tejbe belerakom a tablettákat, hogy el tudjanak olvadni. Ha forr a tej, belekeverem a kikevert port, és sűrűre főzöm. Ha kész, félrerakom.
Készítem a csokisat.
Szisztéma hasonló. A kimért tejet felteszem a tablettákkal forrni. Közben egy kis tálkában kikeverem a kakaóport, a pudingport és a tojást, ha kell ehhez is lopunk tejet.
Ha forr a lábasban a tej, akkor beleöntöm, majd folyamatosan kevergetem, nem lesz olyan sűrű, de látni fogjátok, hogy azért picit húzni fog...:)
Ha elzártam alatta a gázt, mehet bele a rumaroma és a margarin is.
Kezdődik a pakolgatás.
Egy nagyobb tepsit előveszek. Aljára öntök csokiöntetet, elosztom rajta a sima piskótacafatokat, majd lelocsolom vaníliás szósszal.
Ezután megszórom darált dióval és mazsolával az egészet.

Mehet rá a kakaós piskóta is.
Ha ez is megvan, az egészet lelocsolom a csokiöntettel, és hűtőben összeérlelem.
Tálaláskor a desszertes tálkákba kanalazok belőle, majd édesítős tejszínhabbal kínálom.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska 2 » Krumpligaluska » Karalábégaluska » Alföldi májgaluska leves
» Hamis májgaluska » Habkönnyű grízgaluska » Zöldborsóleves galuskával » Galuska darált csülökkel.
» Aranygaluska Anikó módra » Tepsis húsos galuska » Rakott galuska » Erdélyi galuska
» Galuska burgonyával. » Aranygaluska borhabbal » Csírás galuska » Egyszerű somlói galuska


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.