Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás rakott galuska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg alma
1/2 liter tej
8 dkg vaj
12 dkg liszt
6 tojás
2 evőkanál cukor
5 dkg dióbél

1 citrom héja
vaníliáscukor

Elkészítés:
1 dl vizet csipetnyi sóval és vajjal felforralunk. Belekeverünk 10 dkg lisztet és lassú tűzön addig keverjük, míg el nem válik az edény oldalától.
Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd egyenként simára keverünk benne 3 egész tojást.
Alaposan kidolgozzuk és vaníliás, citromhéjas enyhén cukros forrásban lévő vízbe kanállal beleszaggatjuk, kifőzzük.
Szitán lecsepegtetjük.
3 tojás sárgáját a maradék cukorra meg 1 csapott evőkanál liszttel kikeverjük és a tejet hozzátéve, sűrű krémmé forraljuk.
A tojások kemény habbá vert fehérjéhez keverve, kivajazott,mély tűzálló edény aljáraterítünk belőle.
Erre egy sor kifőtt galuskát rakunk, befedjük hámozott, cikkekre vágott almával, majd megszórjuk tört dióval.
Így rétegezzük, míg a hozzávalókból tart.
Tetejére vaníliakrém kerüljön.
Almával, dióval díszítjük, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 percig sütjük.
Melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott tök hús nélkül » Inyenc rakott tészta » Tojásos rakott karfiol » Gombás rakott palacsinta
» Mákos-almás kölessüti » Habos almás szeletek » Almás hurka » Rakott karalábé karajjal
» Almás morzsatészta » Almás-meggyes bögrés » Török rakott csirke » Bögrés almás
» Túrógaluska hagymával » Almás rakott kalács » Sajtos-gombás rakott hús » Vegetáriánus rakott kel


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.