Tutireceptek.hu fejléc

Gombás sonkás metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
200g tömlős sajt
10 dkg főtt sonka
20 dkg gomba
30 dkg száraz szélesmetélt tészta
2 evőkanál tej
1 nagyobb darab margarin vagy vaj
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
friss vágott petrezselyem

Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát .
Serpenyőben melegítsük meg a margarint, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, pirítsuk míg meg nem puhul a gomba.
Adjuk hozzá a felvagdalt sonkát, a tejet és a tömlős sajtot. Melegítsük amíg a sajt jól fel nem olvad, a tej fel nem melegszik.
Frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük, kevéske frissen vágott zöld petrezselyemmel megszórjuk.
A tésztával összekeverve azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás túrógombóc » Gombas szelet egyszeruen » Sonkás töltött tojás » Egybensült gombás fasírt
» Gombás csirke » Sonkás-turó felfujt » Sonkás fonott kalács » Sajtos-sonkás gombaleves
» Gombás rakott hús » Gombástészta » Sonkás, sajtos sült zsömle » Gombás zakuszka
» Gombás-almás kacsaleves » Sonkáspogácsa » Sonkás-gombócos leves » Zöldfűszeres sonkás tészta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.