Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás hajtovány recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
3,5 dl langyos tej
fél csomag (2,5 dkg) élesztő
5 evőkanál étolaj
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só.

A töltelékhez:
25 dkg kemény
reszelhető sajt
25 dkg apró kockákra vágott sonka
5 dkg puha vaj.

A díszítéshez:
egy tojás villával kicsit felverve
szezámmag
napraforgómag
tökmag
reszelt sajt...

Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején halványbarna hab képződjön.)
A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha tésztát gyúrunk.
A tésztát konyharuhával letakarjuk és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük.
Amikor megkelt, két egyforma nagyságú cipóra osztjuk.
A cipókból egyenként kb. 2-3 mm vastag téglalapot nyújtunk. A kinyújtott tésztát nagyon vékonyan megkenjük vajjal és bőven megszórjuk reszelt sajttal, aztán sonkakockákkal.
Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy bejglit, föltekerjük.
Majd az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk.
A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól minimum 2-3 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal vagy reszelt sajttal, és előmelegített 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tanácsok:
Isteni!


A receptet beküldte: Haley


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás palacsintabatyu » Sonkás cukkini » Sonkáspogácsa » Sonkás-gombás batyu
» Sonkás-hagymás sajtkrém » Sonkás-mozarellás cukkini » Sonkás jégsaláta » Sonkás camembertsaláta
» Sonkás fészek » Sonkasaláta pennével » Házias sonkás tészta » Sonkás szendvics 3.
» Sajtkrémes sonkás tészta » Sonkás-zöldséges rizsestál » Sonkás rakott karfiol » Tavaszi sonkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.