Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás rakott zöldbab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg zöldbab
6 db tojás
15 dkg sonka
1 pohár tejföl
reszelt sajt
só és vaj

Elkészítés:
Szép, széles vajbabot (de más zöldbab is jó) megtisztítunk, 2 centiméteres darabokra vágjuk és forrásban levő sós vízbe dobjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük végül pedig lecsepegtetjük.
Négy tojást keményre főzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk, ezt követően szeletekre vagdaljuk a sonkát.
Vajjal kikent tűzálló tálba lerakjuk rétegenként a bab egyharmad részét, arra a kemény tojást, ezt megsózzuk, ismét babot teszünk, majd sonkát és beborítjuk babbal.
A tejfölt elhabarjuk két tojással, megsózzuk, ráöntjük a babra, behintjük reszelt sajttal és 15 percre forró sütőbe tesszük.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott puding :) » Gombás rakott csirke » Sonkás sajtos csiga » Zöldbab saláta
» Túrós rakott burgonya » Sonkás szendvicskrém » Rakott sajtos hús » Tojással rakott tarhonya
» Póréhagymás rakott tészta » Sonkás-gombás batyu » Tökös rakott tészta » Rakott gomba.
» Tanyasi rakott csirke » Rakott túrós csusza » Hússal rakott lencse » Rakott brokkoli bulgurral


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.