Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-sajtos croissant recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

½ kg mélyhûtött leveles tészta
15 dkg fõtt sonka
¼ kg tejszínes sajt
1,5 dl tej
2 tojássárgája

õrölt bors

Elkészítés:

A tésztát kinyújtjuk és hat egyforma négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan kettévágjuk (12 háromszöget kapunk).
A sajtot a tej felével krémesre keverjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
A tésztákat egyenként megkenjük a krémmel, majd a hosszabb oldaluknál (az átlónál) kezdve feltekerjük, közben kiflivé formázzuk.
Kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük.
A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával és megkenjük vele a kiflik tetejét.
Elõmelegített sütõben 200°C-on aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-sajtos kifli » Sonkás-sajtos virágok » Almás croissant » Sonkás-sajtos guba
» Francia croissant » Kat Croissantja » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Croissant házilag
» Almás croissant 1 » Füstöltsajtos croissant » Croissant facile et rapide » Ropogós croissant
» Sonkás-Sajtos Gofri » Sonkás-sajtos kelbimbó » Croissant » Vajas croissant


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.