Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-sajtos croissant recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:

½ kg mélyhûtött leveles tészta
15 dkg fõtt sonka
¼ kg tejszínes sajt
1,5 dl tej
2 tojássárgája

õrölt bors

Elkészítés:

A tésztát kinyújtjuk és hat egyforma négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan kettévágjuk (12 háromszöget kapunk).
A sajtot a tej felével krémesre keverjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
A tésztákat egyenként megkenjük a krémmel, majd a hosszabb oldaluknál (az átlónál) kezdve feltekerjük, közben kiflivé formázzuk.
Kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük.
A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával és megkenjük vele a kiflik tetejét.
Elõmelegített sütõben 200°C-on aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás croissant 1 » Almás croissant » Vajas croissant » Ropogós croissant
» Sonkás-sajtos kelbimbó » Sonkás-sajtos kifli » Croissant házilag » Füstöltsajtos croissant
» Croissant facile et rapide » Kat Croissantja » Sonkás-sajtos guba » Sonkás-Sajtos Gofri
» Sonkás-sajtos kelkáposzta » Francia croissant » Sonkás-sajtos muffin » Sonkás-sajtos virágok


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.