Tutireceptek.hu fejléc

Croissant facile et rapide recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
500 g liszt
200 g hideg vaj
60 g cukor
25 cl tej
2 kávéskanál élesztő
1 kávéskanál só
tojássárga

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg tejben majd a liszt, só és cukor keverékhez adjuk és bedagasztjuk. Fél órát kelni hagyjuk, ezalatt a hideg vajból vékony kockákat vágunk és 3 csoportra osztjuk. Miután a tészta megkelt, vékonyra kinyújtjuk és az első vajkocka csoportot ráfektetjük és így hajtogatjuk be a tésztát. 20 percet pihentetjük majd újra vajkocka+ hajtogatás következik és 20 perc után még egyszer vajkocka + hajtogatás következik. A harmadik hajtogatás után 15 percet pihentetjük majd kinyújtjuk, háromszögeket vágunk ki belőle, feltekerjük, tetejét megkenjük tojássárgájával és kivajazott tepsin 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
Lehet bele tenni tölteléket is pl. sajtot, nutellát, lekvárt.... tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal.. kinek mi tetszik :) AZ pedig senkit se zavarjon meg, hogy mikor kinyújtja a tésztát vajkockák lerakása után, hogy látszódik a tésztában. Ettől lesz szép réteges és olyan valódi croissant illata és íze :)


A receptet beküldte: Harcoslány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Croissant » Croissant házilag » Kat Croissantja » Sonkás-sajtos croissant
» Füstöltsajtos croissant » Vajas croissant » Almás croissant » Almás croissant 1
» Ropogós croissant » Francia croissant » Hagymás-krumplis pogácsa » Bence kedvence(pogácsa)
» Kefires sós kifli » Citromos rizs » Diós - kaskavalos » Sajtos-sonkás pogácsa


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.