| Vajas croissant receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók: 25 dkg liszt 2 tojássárgája 10 dkg vaj 3 dkg porcukor 3 evőkanál tej 2 dkg élesztő só Elkészítés: Az élesztőt futtasd fel cukros vízben. A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá az élesztőt, a vajat, egy csipetnyi sót és a cukor maradékát. A tésztát jól dolgozd össze, majd tedd egy kiolajozott tálba, takard le, és tedd a hűtőbe. Minimum 5-6 óra pihentetés szükséges neki, de, ha csak másnap reggel látsz hozzá a nyújtásnak, az sem baj. Sodrófával nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd vágj ki belőle egyenlő oldalú háromszögeket. Tekerd fel, majd formáld félhold alakúra. Tedd a croissantokat kivajazott tepsibe, a tetejüket kend meg felvert tojássárgájával, majd told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig. A receptet beküldte: albertsquare Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |