Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sörös felsál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg felsál egy darabban, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 2 dl barna sör, 1 dl citromlé, 1 teáskanál csípõs mustár, 1-1 mokkáskanál õrölt koriander és õrölt gyömbér, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A tömör húsdarabot megmosom, leszárítom, majd sóval, törött borssal és a többi fûszerrel bedörzsölve a felhevített olajon minden oldalán körbesütöm. Melléteszem a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, ráreszelem a citrom sárga héját (csak a sárga héját, mert az alatta lévõ fehér rész keserû!), és aláöntök 1,5 dl vizet meg a sört. Fedõ alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Elfõtt levét apránként, 2-3 evõkanál forró vízzel pótolom. Ha már egészen megpuhult, levébõl kiveszem, és legalább 20 percig hagyom pihenni. Közben elkészítem a mártást. Turmixgépbe öntöm a hagymás pecsenyelevet, beleöntöm a citrom kicsavart és átszûrt levét, a mustárt és 0,5 dl vizet, majd turmixolom. Ezután a serpenyõbe visszaöntöm és felforralom. A húst rostjaira merõlegesen felszeletelem, belerakom a mártásba, és még egyszer összeforralom. Zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal, esetleg sós vízben fõtt spagettivel vagy makarónival kínálom.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barna sörös süti » Fűszeres marhafelsál » Sőrőscsirke » Sörös csirkeszárny
» Kesudiós-sörös kacsa » Sörös csirkemell » Tűzdelt felsál » Tökös- sörös lecsó
» Sörös muffin » Barnasörös kávétorta » Sörös párolt káposzta » Marhafelsál töltve
» Csülök sörös bundában » Sörös mézben sült csülök » Sörös zöldséggulyás » Sörösdobozon sült csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.