Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sörös párolt káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kis fej lila káposzta, 1 nagyobb fej lila hagyma, 3 evőkanál napraforgó olaj, 1-2 evőkanálnyi ecet (ízlés szerint lehet több, főleg ha bor- vagy almaecetet használunk),) 2 kiskanálnyi cukor. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors. A felöntéshez: világos sör.

Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyan felszeleteljük a lila hagymával együtt. Kissé megsózzuk, és összekeverjük. Kb 10 percig állni hagyjuk. Egy edényben az olajat felhevítjük, a cukrot halványsárgára karamellizáljuk rajta,majd rádobjuk a hagymás káposztát. Erős lángon pirítjuk, közben kavargatjuk és sörrel locsoljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Lefedve pároljuk, közben sörrel locsolgatjuk. Akkor jó, ha a káposzta puha lesz, de nem foszlik szét! A párolását befejezzük, ha a levet elpárologtattuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposzta töltve » Almás vöröskáposzta » Rakott kelkáposzta » Szabolcsi töltött káposzta
» Barna sörös süti » Kapros párolt zöldborsó » Joghurtos párolt halfilé » Lengyeles kelkáposzta
» Párolt alma (Update1) » Tökmagos káposztasaláta » Sörös mézben sült csülök » Káposztás krumplifasírt
» Káposztagombóc másként » Cseh káposzta » Sörös karaj » Párolt ördöghal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.