Tutireceptek.hu fejléc

Sörös párolt káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kis fej lila káposzta, 1 nagyobb fej lila hagyma, 3 evőkanál napraforgó olaj, 1-2 evőkanálnyi ecet (ízlés szerint lehet több, főleg ha bor- vagy almaecetet használunk),) 2 kiskanálnyi cukor. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors. A felöntéshez: világos sör.

Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyan felszeleteljük a lila hagymával együtt. Kissé megsózzuk, és összekeverjük. Kb 10 percig állni hagyjuk. Egy edényben az olajat felhevítjük, a cukrot halványsárgára karamellizáljuk rajta,majd rádobjuk a hagymás káposztát. Erős lángon pirítjuk, közben kavargatjuk és sörrel locsoljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Lefedve pároljuk, közben sörrel locsolgatjuk. Akkor jó, ha a káposzta puha lesz, de nem foszlik szét! A párolását befejezzük, ha a levet elpárologtattuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szüreti leveses káposzta » Falusi rakott káposzta » Szabolcsi töltött káposzta » Csirke kelkáposztában
» Párolt káposzta gombával » Majonézes káposztasaláta » Káposztabundás hús » Galyasági káposztás hús
» Texasi káposztasaláta » Savanyú rakott káposzta » Párolt vadkacsa » Gesztenyés káposztaleves
» Erdélyi székelykáposzta » Pacalos káposzta » Káposztás lencseleves » Nagyikám káposztás húsa


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.