Tutireceptek.hu fejléc

Spagetti, fenyőmagos húsgombóccal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg spagetti
40 dkg darált marhahús
2 evőkanál fenyőmag durvára vágva
1 marék finomra vágott petrezselyem
1/2 citrom reszelt héja
só, bors
1 nagy pohár tejföl
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
olívaolaj
parmezán sajt
1 szál szárzeller

Elkészítés:
A húst keverjük össze a fenyőmaggal, a petrezselyemmel, a citrom reszelt héjával, kevés olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd formázzunk belőle nagyobb diónyi gombócokat. Süssük ki őket forró olajon.

A vöröshagymát, a sárgarépát és a szárzellert vágjuk apró kockákra, pároljuk meg kevés olívaolajon. Forraljuk össze a tejföllel, rakjuk bele a húsgombócokat, és alacsony lángon főzzük össze 1 óra alatt.

A spagettit főzzük ki sós vízben, szűrjük le, majd a húsgombócos szósszal tálaljuk, megszórva parmezánnal.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós spagetti » Hagymaleves húsgombóccal » Magyaros rakott spagetti » Csípős savanyú spagetti
» Pezsgős-tonhalas spagetti » Spagetti Giuseppe » Doveri parajos spagetti » Fenyőmagos süti
» Gyors tonhalas spagetti » Spagetti Bolognese » Túrós spagettiropogós » Rizsleves húsgombóccal
» Spagetti garnélarákkal » Császárspagetti » Rimini spagetti » Zelleres spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.