Tutireceptek.hu fejléc

Rizsleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg pulykahús,
10 dkg rizs,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál vaj,
1,5 liter húsleves (kockából),
1 tojás,
koriander,
1 csokor petrezselyem,
só,
bors

Elkészítés:
A rizst megmossuk, szétválogatjuk, és beáztatjuk. A vajon megpirítjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a rizst, és rövid pirítás után felöntjük másfél liter kockából készített húslevessel. Amíg az alaplé fő, a pulykahúst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Ledaráljuk, összekeverjük egy egész tojással, 2 evőkanál levesből kivett rizzsel, sóval, korianderrel ízesítjük. A petrezselymet megmossuk, száráról leszedjük a petrezselyemleveleket, és apróra vagdaljuk, majd a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A gombócokat a forrásban lévő levesbe tesszük. Kifőzzük, hogy a gombócok feljöjjenek a leves tetejére, és azon mód, melegen tálalhatjuk.

Tanácsok:
A leves elkészítéséhez megmaradt húslevest is felhasználhatunk. Ha van a mélyhűtőben egy kis máj, azzal is elkészíthetjük a levesbetétnek való gombócokat.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tészta húsgombóccal » Húsleves húsgombóccal » Sajtleves húsgombóccal » Olcsó rizsleves
» Eszter féle rizsleves » Kelleves húsgombóccal » Hagymaleves húsgombóccal » Zöldségleves húsgombóccal
» Rizsleves citrommal » Citromos rizsleves » Daragaluska/grízgaluska/ » Zúzaleves
» Tárkonyos raguleves » Burgonya krémleves » Tárkonyos hagymaleves » Cron chowder


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.