Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizsleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg pulykahús,
10 dkg rizs,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál vaj,
1,5 liter húsleves (kockából),
1 tojás,
koriander,
1 csokor petrezselyem,
só,
bors

Elkészítés:
A rizst megmossuk, szétválogatjuk, és beáztatjuk. A vajon megpirítjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a rizst, és rövid pirítás után felöntjük másfél liter kockából készített húslevessel. Amíg az alaplé fő, a pulykahúst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Ledaráljuk, összekeverjük egy egész tojással, 2 evőkanál levesből kivett rizzsel, sóval, korianderrel ízesítjük. A petrezselymet megmossuk, száráról leszedjük a petrezselyemleveleket, és apróra vagdaljuk, majd a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A gombócokat a forrásban lévő levesbe tesszük. Kifőzzük, hogy a gombócok feljöjjenek a leves tetejére, és azon mód, melegen tálalhatjuk.

Tanácsok:
A leves elkészítéséhez megmaradt húslevest is felhasználhatunk. Ha van a mélyhűtőben egy kis máj, azzal is elkészíthetjük a levesbetétnek való gombócokat.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymaleves húsgombóccal » Citromos rizsleves » Sajtleves húsgombóccal » Tészta húsgombóccal
» Kelleves húsgombóccal » Olcsó rizsleves » Zöldségleves húsgombóccal » Eszter féle rizsleves
» Húsleves húsgombóccal » Rizsleves citrommal » Tökös zöldségleves » Csokoládés túrós kalács
» Káposztaleves vislivel » Virslis lencseleves » Tejszínes karalábéleves » Csokis-almás rizskótorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.