Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spaghetti Carbonara recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
2 kissé összetört, egész foghagymagerezd
0,6 dl exraszûz olívaolaj
18 dkg kockára vágott, füstölt pancetta (császárszalonna) vagy bacon
4 friss tojás
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A spagettit nagy fazék sós, forró vízben fôzzük a csomagoláson feltüntetett ideig. Serpenyôben, közepes tûzön, az olajon pirítsuk a foghagymát és pancettát (császárszalonnát), amíg aranyszínû lesz, de még nem ropogós. A serpenyôt húzzuk félre és szedjük ki a foghagymát. Keverôtálban verjük fel a tojást a parmezánnal, illetve a sóval, amíg jól elkeveredik. tegyük félre. Csepegtessük le s tésztát és tegyük melegített tálba. Öntsük rá a tojásos keveréket és rázzuk össze. A pancettát tegyük vissza a tûzre 1 percre. A forró olajat és a pancettát öntsük a tojásos tésztára és alaposan rázzuk össze. A tetejét szórjuk meg bôségesen fekete borssal és tálaljuk.

Tanácsok:
A la carbonara klasszikus római recept. A trükkje az, hogy a forró tésztát nagyon gyors mozdulatokkal kell a tojással összerázni, és azonnal kell tálalni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Csodagida


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti carbonara » Cukkinis carbonara » Csirke carbonara » Spaghetti all'aglio e olio
» Spagetti carbonara2 » Burgonya carbonara » Spaghetti bagna cauda » Kedvenc Pizza Carbonara
» Pasta carbonara 2 » Carbonara burgonya » Carbonara tészta » Carbonara krumpli
» Carbonaras spagetti » Penne carbonara » Igazi pasta carbonara » Pasta Carbonara


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.