Tutireceptek.hu fejléc

Spaghetti Carbonara recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
2 kissé összetört, egész foghagymagerezd
0,6 dl exraszûz olívaolaj
18 dkg kockára vágott, füstölt pancetta (császárszalonna) vagy bacon
4 friss tojás
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A spagettit nagy fazék sós, forró vízben fôzzük a csomagoláson feltüntetett ideig. Serpenyôben, közepes tûzön, az olajon pirítsuk a foghagymát és pancettát (császárszalonnát), amíg aranyszínû lesz, de még nem ropogós. A serpenyôt húzzuk félre és szedjük ki a foghagymát. Keverôtálban verjük fel a tojást a parmezánnal, illetve a sóval, amíg jól elkeveredik. tegyük félre. Csepegtessük le s tésztát és tegyük melegített tálba. Öntsük rá a tojásos keveréket és rázzuk össze. A pancettát tegyük vissza a tûzre 1 percre. A forró olajat és a pancettát öntsük a tojásos tésztára és alaposan rázzuk össze. A tetejét szórjuk meg bôségesen fekete borssal és tálaljuk.

Tanácsok:
A la carbonara klasszikus római recept. A trükkje az, hogy a forró tésztát nagyon gyors mozdulatokkal kell a tojással összerázni, és azonnal kell tálalni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Csodagida


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Carbonara burgonya » Spaghetti all'aglio e olio » Spaghetti bagna cauda » Spagetti carbonara
» Carbonara tészta » Igazi pasta carbonara » Kedvenc Pizza Carbonara » Penne carbonara
» Carbonara Spagetti » Carbonaras spagetti » Burgonya carbonara » Pasta carbonara 2
» Pasta Carbonara » Carbonara krumpli » Csirke carbonara » Spagetti carbonara2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.