Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Carbonara krumpli recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
bő 1 kg krumpli
6 szelet füstölt szalonna
4 dl tejszín
vaj
frissen őrölt bors
esetleg só

Elkészítés:
A krumplit megpucolom és ceruza vastagságú darabokra vágom. Egy kivajazott sütőtálba (jénaiba) teszem.

A szalonnát szintén ceruza vastagságú csíkokra vágom és összekeverem a krumplival. (A jénaiban, nem piszkolunk feleslegesen edényt.)

Kicsit megsózom, de csak óvatosan, mert a szalonna sós, és bőségesen megborsozom. Leöntöm a tejszínnel és lefedem.

180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöm lefedve, majd 10 percig fedő nélkül. Amikor leveszem a fedőt, megnéztem, mindenhol megpuhult-e a krumpli. A tejszín a végére eltűnik, de ott marad a krumpli ízében és vékonyan be is vonja a krumplit.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csirke krumplival » Steak krumpli » Karfiolos krumplileves » Tárkonyos krumpli leves 2
» Fott krumplikugli másmódon » Erdélyi krumplileves » Cékla-krumpli-alma » Savanyú krumplileves
» Gyors krumplis pogácsa » Krumplimuffin » Kapros, krumplis halfilé » Rakott krumpli 2
» Belga rakott krumpli » Sajtos sültkrumpli » Sajtos krumpligombóc » Krumplis-húsos egytál


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.