Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg spenót
15 dkg ricotta
12 dkg liszt
1 tojás
1 petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
szerecsendió, só, őrölt bors

Elkészítés:
A spenótot forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és a petrezselyemmel együtt apróra vágjuk. Elkeverjük a ricottával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A gyúrható anyagból vizes kézzel féltojásnyi gombócokat formálunk.
Hűtőben pihentetjük fél órát, majd lobogó sós vízben megfőzzük.
Reszelt sajttal és tejföllel kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hűsítő dinnyekrémleves » Tejszínes fokhagyma leves » "Beteges" leves » Bazsalikomos citromleves
» Őszibarack leves recept » Erdélyi húsgombócleves » Tejfölös kolbászleves » Tarcali raguleves
» Finom frankfurti leves » Grizgombóc levesbe » Francia hagymaleves » Brokkolikrémlevesem
» Burgonya krémleves » Hideg barackleves » Fahéjas meggyleves » Kapros céklakrémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.