Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májgombóc vajjal, egyszerűen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db csirkemáj, 1-2 db tojás, fél fej vöröshagyma, fél csokor petrezselyem, aprítva, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kiskanál teavaj, 1 kiskanál parajdi só, frissen őrölt fekete bors, csipetnyi őrölt csombor

Elkészítés:
A csirkemájakat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk és éles késsel elkaparjuk. A finomra aprított vöröshagymát egy kiskanál vajon megfonnyasztjuk. A csirkemáj pépet a tojással, dinsztelt hagymával, a vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük csipetnyi csomborral és apránként hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de semmiképp sem kemény massza legyen a végeredmény. Kb 6-8 percre állni hagyjuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formázunk, a lassan fövő levesben megfőzzük.

Tanácsok:
Kiváló az ünnepi levesekhez.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pogácsa egyszerűen » Puncsos süti egyszerűen » Májgombóc (levesbetét) » Knédli egyszerűen
» Toroskáposzta egyszerűen » Májgombócok káposztaágyon » Májgombóc picit másképp » Máglyarakás egyszerűen
» Kókuszcsók egyszerűen » Zellerkrémleves egyszerűen » Túrógombóc egyszerűen » Sajtsaláta egyszerűen
» Almás süti - egyszerűen » Sült csülök egyszerűen » Banános muffin egyszerűen » Gofri egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.