Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos gnocchi recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávaló a tésztához:
45 dkg mélyhűtött, felengedett spenót,
25 dkg ricotta,
1 tojássárgája,
5 dkg finomliszt,
5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano),
só és frissen őrölt bors,
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió.

A gnocchi tetejére:
2 dl tejszín,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg kemény, reszelhető juhsajt.

A formázáshoz:
kb. 5 dkg finomliszt.

A tepsi előkészítéséhez:
5 dkg puha vaj.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), alaposan kivajazunk egy 20x30cm-es tepsit, és egy nagy fazékban felforralunk bő 5 liter vizet a főzéshez.

A tésztához a felengedett spenótot nagyon-nagyon alaposan kinyomkodjuk, hogy minél szárazabb legyen, majd hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját és a lisztet, aztán a reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük a parmezánt. Megsózzuk-megborsozzuk, szerecsendióval megízesítjük, és az egészet fakanállal összekeverjük. Viszonylag lágy tésztát kapunk, és ez így van rendjén.

Sütőpapírt terítünk egy tálcára, magunk mellé készítjük, aztán a tésztából alaposan meglisztezett kézzel gombócokat gyúrunk - mindegyikhez kb. 1 púpos teáskanálnyi mennyiséget veszünk. A gombócokból 2 cm hosszú, két ujjnyi vastag nudlikat készítünk, és egymás mellé tesszük őket a tálcára.

A lobogva forró főzővizet megsózzuk, és megfőzzük a gnocchit, azaz a nudlikat. Először csak fél adagot teszünk bele a vízbe, és ha ezek a darabok feljöttek a felszínre, adunk nekik 2 percet, hogy belül is átfőjenek. Szűrőlapáttal kihalásszuk őket, átpakoljuk a kivajazott tepsibe, és jöhet a maradék, ugyanígy megfőzzük. A végén figyeljünk rá, hogy a gnocchik ne egymáson, hanem egymás mellett legyenek a tepsiben.

A megfőtt gnocchira fokhagymás tejszínt öntünk: ehhez a fokhagymát megpucoljuk, aztán finomra zúzva belekeverjük a tejszínbe. Végül az ételre bőségesen ráreszelünk juhsajtot is, és 20 perc alatt átsütjük a forró sütőben.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos rakott spagetti » Spenótos-túrós wrap » Spenótos tészta Anditól » Spenótos-húsos finomság
» Spenótos sajtos nokedli » Spenótos tekercs... » Húsos-spenótos burek » Gnocchi brokkolis raguval
» Sajtos-spenótos tészta » Spenótos rétes » Spenotos, juhturos pie » Spenótos risotto
» Tejszines spenótos tészta » Spenótos sajtos metélt » Spenotos lasange » Spenótos pesto


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.