| Spenótos-camembertes batyu receptTésztafélék Hozzávalók: 10 dkg spenót (levél), 1 kis gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 5 dkg camembert sajt, 1 cs leveles tészta. Elkészítés: A spenótót megmossuk, durvára vágjuk és enyhén sós vízben kb. 5 percig forrázzuk. Leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A fokhagymát meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk és az olajon picit megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, még 1-2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Közben a camembert sajtot felkockázzuk. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és négyzet alakú darabokra vágjuk. A spenótot a tésztanégyzetekre helyezzük átlósan, a tetejére rászórjuk a camembert kockákat, majd a tészta szabadon maradt sarkait a tetejére hajtjuk és könnyedén összenyomjuk. Tetejét megkenjük tojással és 200 fokos sütőben 18-20 percig sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |