Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-camembertes batyu recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 dkg spenót (levél),
1 kis gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olaj,
5 dkg camembert sajt,
1 cs leveles tészta.

Elkészítés:
A spenótót megmossuk, durvára vágjuk és enyhén sós vízben kb. 5 percig forrázzuk.
Leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A fokhagymát meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk és az olajon picit megpároljuk.
Hozzáadjuk a spenótot, még 1-2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Közben a camembert sajtot felkockázzuk.
A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és négyzet alakú darabokra vágjuk.
A spenótot a tésztanégyzetekre helyezzük átlósan, a tetejére rászórjuk a camembert kockákat, majd a tészta szabadon maradt sarkait a tetejére hajtjuk és könnyedén összenyomjuk.
Tetejét megkenjük tojással és 200 fokos sütőben 18-20 percig sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges csirkebatyu » Almas batyu turotesztabol » Szerencse Batyu » Táska, vagy batyú, leves
» Zöldséges rétesbatyu » Sonkás-gombás batyu » Almás batyu » Túrós batyu (Kata-féle)
» Sonkával töltött batyu » Spenótos batyu » Hawaii pizzás batyu » Zöldséges batyu
» Pizzás mini batyuk » Zöldséges batyuk » Batyuban sült hús » Szendvicssütős túrós batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.