| Spenótos karfiol receptEgytálételek Hozzávalók: 2 db karfiol 20 dkg spenót 10 dkg kötözött sonka (füstölt) 10 dkg füstölt sajt 5 db tojás 2 dl tejföl só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 teáskanál szezámmag (ízlés szerint) 1 teáskanál lenmag (ízlés szerint) Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk. Óvatosan pároljuk, vigyázva, hogy ne főljön szét. Egy tepsit kikenünk vékonyan margarinnal. Ezen elhelyezzük a karfiolt. Az 5 tojást összekeverjük a sóval, borssal, a 2 dl tejföllel. A sonkát megpirítjuk nagyon kevés olajon. Hozzáadjuk a spenótot is, és pár pillanat alatt összesütjük a sonkával. A tojásos masszát a karfiolra öntjük. A tetejére jön a sonka és a spenót. Sajtot reszelünk rá. A sütőt előmelegítjük. Félidőben kivesszük a tepsit, az ételt megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. Tovább sütjük. sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |