Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db karfiol
20 dkg spenót
10 dkg kötözött sonka (füstölt)
10 dkg füstölt sajt
5 db tojás
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál szezámmag (ízlés szerint)
1 teáskanál lenmag (ízlés szerint)

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk. Óvatosan pároljuk, vigyázva, hogy ne főljön szét.
Egy tepsit kikenünk vékonyan margarinnal. Ezen elhelyezzük a karfiolt.
Az 5 tojást összekeverjük a sóval, borssal, a 2 dl tejföllel.
A sonkát megpirítjuk nagyon kevés olajon. Hozzáadjuk a spenótot is, és pár pillanat alatt összesütjük a sonkával.
A tojásos masszát a karfiolra öntjük.
A tetejére jön a sonka és a spenót.
Sajtot reszelünk rá.
A sütőt előmelegítjük.
Félidőben kivesszük a tepsit, az ételt megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.
Tovább sütjük.
sütési hőfok: 180°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom sajtos karfiol » Tojásos rakottkarfiol » Tejszínes rakott karfiol » Rakott karfiol tojással
» Csirkemell karfiolbundában » Spenótos risotto » Spenótos rakott krumpli » Húsos karfiol
» Spenótos rakott spagetti » Virslis karfiol » Gomba karfiollal » Sajtos-virslis karfiol
» Karfiol húsos bundában » Karfiolos tészta » Tejszínes-gombás karfiol » Rakott karfiol másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.