Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos túrógombóc tejfölösen recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg friss spenót
50 dkg túró
3-4 evőkanál búzadara
1 tojás
1-2 evőkanál parmezán jellegű sajt

liszt
A tálaláshoz:
tejföl
medvehagyma

Elkészítés:
A spenótot alaposan megmossuk, majd lobogó bő vízben néhány percig főzzük, és hideg vízben hirtelen lehűtjük. Így megmarad a spenót friss zöld színe. A spentóból a vizet kinyomkodjuk, de nem öntjük el, hanem ezt a levet egy későbbi levesfőzés során felhasználjuk, mert ez nagyon finom. A spenótot ezután aprítjuk vagy pürésítjük.

Közben a túrót áttörjük villával vagy egy szitán keresztül, hozzáadjuk a búzadarát, a parmezánt, a sót, a tojást és a spenótot. Pihentejük legalább fél órát, hogy a búzadara megszívja magát.

Ezután kis gombócokat formálunk, megforgatjuk lisztben, és lobogó vízben kifőzzük. Ez akár lehet a spenót főző vagy hűtő vize is.

Tejföllel és (ha épp szezonja van) medvehagymával tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógombóc leves. » Spenótos ricottás omlett » Spenótos tészta » -Túrógombóc-
» Spenotos lasange » Panni néni túrógombóca » Spenótos-camembertes batyu » Sült túrógombóc
» Spenótos-túrós wrap » Spenótos rizs » Hideg túrógombóc » Spenótos batyu
» Rakott kel tejfölösen » Spenótos-lazacos lasagne » Spenótos-sajtos batyu » Spenótos- túrós lasagne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.