Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos ricottás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
400 g spenótlevél, leöblítve
6 evőkanál morzsolt kecske- vagy fetasajt
4 evőkanál újhagyma, aprítva
4 tojás
4 tojásfehérje
néhány csepp tabasco szósz
egy csipet frissen őrölt fekete bors
4 teáskanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:
Teflonserpenyőben, gyakori kevergetés mellett megfonnyasztjuk a spenótot (vagy tálba kanalazzuk, néhány helyen kilyukasztott műanyag fóliával lefedjük, és 1-2 percre a mikróba tesszük). Kinyomkodjuk belőle a folyadékot, majd durvára aprítjuk. Hozzákeverjük a sajtot és az újhagymát.

Közepes nagyságú tálban egy villával gyors mozdulatokkal felverjük a tojás, a tojásfehérje, a tabasco szósz és a bors keverékét.

Olajat hevítünk egy 18-25 cm átmérőjű teflonserpenyőben közepesen erős tűzön; a serpenyőt forgatva egyenletesen eloszlatjuk az olajat az alján. Beleöntjük a tojáskeveréket, majd azonnal keverni kezdjük egy falapáttal, s ezt néhány másodpercig folytatjuk.

Ezután a lapáttal középre tologatjuk a már megsült részeket, és a serpenyőt megdöntve a nyers tojáskeveréket a pereme felé folyatjuk. Az omlettre kanalazzuk a spenótos keveréket, tovább sütjük, amíg szinte teljesen meg nem szilárdul, és az alja aranybarna nem lesz. A sütés kb. egy percig tart.

Az omlett egyharmadát a falapáttal ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével tányérba csúsztatjuk az omlettet úgy, hogy a másik egyharmada is ráhajoljon a töltetékre, és a hajtott oldal kerüljön alulra.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ricottás-gyümölcsös szelet » Csípős omlett olivával » Ricottás-spenótos penne » Spenótos finomság
» Cukkinis omlett » Spenótos rakott spagetti » Ricottás-mákos torta » Burgonyás-kolbászos omlett
» Spenótos-sonkás nokedli » Sajtos omlett » Ricottás ropi » Sajtos-spenótos tészta
» Gazdag omlett » Könnyű Spenótos hústekercs » Húsos-spenótos burek » Spenótos fitt nokedli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.