| Rakott kel tejfölösen receptEgytálételek Hozzávalók: - 1 kisebb fej kelkáposzta - 30 dkg darált hús - 15 dkg rizs - 1 fej hagyma - 3 gerezd fokhagyma - 1 db tojás - ételízesítő - petrezselyem - hegyes csípős zöldpaprika - paradicsom - chilipaprika - őrölt feketebors - őrölt csípős pirospaprika - köménymag - kakukkfű - szerecsendió - olívaolaj - vaj - tejföl - reszelt trappista sajt Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem. Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel, s reszelek rá sajtot. Előremelegített sütőben, 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem. Tálaláskor meglocsolom chiliszósszal és teszek rá még tejfölt. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |