Tutireceptek.hu fejléc

Szalalkális rózsaszín szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
8 dkg margarin,
8 evőkanál porcukor,
10 evőkanál paradicsomlé,
1 tojás,
1 csomag szalalkáli.

Töltelék:
1 margarin,
20 dkg porcukor,
2 vaníliás cukor,
1/2 liter tej,
4 evőkanál liszt,
Baracklekvár,
10 dkg aszalt barack,
10 dkg paradicsomhús,
1 evőkanál citromlé,
1/2 narancs héja.

Elkészítés:
Összegyúrunk 8 dkg margarint, 8 kanál porcukrot, 10 kanál paradicsomlét, egy zacskó szalalkálit, és annyi lisztet, hogy könnyen nyújtható legyen.
Fél órát pihentetjük, aztán vékonyra nyújtjuk, és négy lapban kisütjük.

A töltelékhez a margarint összekeverjük 20 dkg porcukorral és két vaníliás cukorral.
Fél liter tejben 4 kanál lisztet csomómentesen eldolgozunk.
Megfőzzük, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal.
A legalsó lapra krémet kenünk, majd rá a következő lapot, erre baracklekvárt, majd még egy lapot, ismét jöhet a krém, végül megint tésztalap.
A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Mellé készítsünk chutney-t, amelynél ugyan a csípős-savanykás, édes ízből ezúttal csak az édes és a savanykás szerepel.
Ebben ugyanis nincs csípős összetevő, csak felvágott aszalt sárgabarack, aprított paradicsomhús (paradicsom concassé), citromlé és metélt narancshéj.

Tálaláskor tegyük a tányér közepére a rózsaszín csíkos süteményszeletet, szórjuk meg porcukorral, és kanalazzunk mellé a chutney-ból.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Makói szelet » Bounty-szelet » Kókuszos csokis szelet » Töltött májszeletek
» Vadas marhaszelet » Boccacio szelet » Narancstorta 10 szeletes » Mandula-szelet
» Hússzeletek bakonyi módra » Karamellás Sport szelet » Tejfölös süti szelet » Orchidea szelet II.
» Mikulás feher Szelet » Túrós-barackos szelet » Túri finom szelet » "Cunci" szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.