Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás, tojásos krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári szalonna (vagy másmilyen füstölt, húsos szalonna)
1 fej vöröshagyma
4 tojás
30 dkg héjában főtt krumpli
só (óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós)
bors

Elkészítés:
A főtt és kihűtött krumplit meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra.

A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük.

A szalonnát elkezdjük kisütni és mikor kezd a zsírja kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Ekkor rátesszük a krumplit és az egészet addig pirítjuk, amíg a krumpli kis kérget nem kap.

Ekkor ráöntjük a tojást és az egészet összesütjük.

Forrón tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros túrós krumplisült » Sütőtökös töltött krumpli » Töltött krumpli héjában » Krumplispogácsa
» Zöldbab fözelék krumplival » Szalonnás pulykatekercs » Parasztkrumpli » Sültkrumpli szafaládéval
» Frank krumplileves » Vicky krumplisalátája » Szalonnás burgonyafőzelék » Zöldséges krumplileves
» Tojásos burgonya gazdagon » Tojásos rakott karfiol » Krumplifőzelék Malbe módra » Krumpli - töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.