Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás, tojásos krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári szalonna (vagy másmilyen füstölt, húsos szalonna)
1 fej vöröshagyma
4 tojás
30 dkg héjában főtt krumpli
só (óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós)
bors

Elkészítés:
A főtt és kihűtött krumplit meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra.

A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük.

A szalonnát elkezdjük kisütni és mikor kezd a zsírja kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Ekkor rátesszük a krumplit és az egészet addig pirítjuk, amíg a krumpli kis kérget nem kap.

Ekkor ráöntjük a tojást és az egészet összesütjük.

Forrón tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis bere II » Antonia krumplisaláta » Német krumpliskolbász » Tejszínes, tojásos karfiol
» Kolbászos tojásos noki » Halfilével rakott krumpli » Bécsi krumplisaláta » Virslis-krumplis golyók
» Krumplilepény » Rakott krumpli másképpen » Rakott krumpli cukkinivel » Paradicsomos krumplileves
» Spenotos krumpli » Tojásos csirkemell » Szalonnás-tojásos pite » Nagyanyám krumplis kenyere


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.