Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú krumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
30 dkg krumpli
2 dkg liszt

1 babérlevél
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
ecet
bors
cukor

Elkészítés:
A megtisztított krumplit felkockázzuk és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a krumplihoz. Ecettel, cukorral, borssal, sóval ízesítjük.

Tanácsok:
Az ecetet csak akkor teszem bele amikor már kicsit kihűlt, így nem érezni az ecetes gőz szagát. Az apróra vágott hagymát kicsit még pirítom a rántással együtt.


A receptet beküldte: graywolf


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Teszt savanyúság. » Savanyú máj pörköltágyon » Vegyes savanyúság télre » Savanyú tojásleves
» Savanyú uborkás raguleves » Édes-savanyú káposzta » Savanyú malacleves » Savanyú szív
» Édes-savanyú hússaláta » Olajos paprika(Savanyúság) » Edes-savanyu pulykamell » Ínyenc krumplifőzelék
» Krumplifőzelék Malbe módra » Sültcéklás savanyúkáposzta » Édes-savanyú sertéscsíkok » Párolt savanyúkáposzta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.