Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú krumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
30 dkg krumpli
2 dkg liszt

1 babérlevél
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
ecet
bors
cukor

Elkészítés:
A megtisztított krumplit felkockázzuk és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a krumplihoz. Ecettel, cukorral, borssal, sóval ízesítjük.

Tanácsok:
Az ecetet csak akkor teszem bele amikor már kicsit kihűlt, így nem érezni az ecetes gőz szagát. Az apróra vágott hagymát kicsit még pirítom a rántással együtt.


A receptet beküldte: graywolf


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú káposzta lencsével » Savanyú uborkás raguleves » Édes - savanyú sertés » Vágott, vegyes savanyúság
» Savanyú rozskenyér » Savanyúleves káposztával » Naon fini krumplifőzelék » Savanyú káposzta krémleves
» Savanyúkáposzta leves » Savanyú krumpli leves » Vödrös savanyúság » Krumplifőzelék
» Sajtos újkrumplifőzelék » Bajor savanyú pecsenye » Édes-savanyú burgonya » Gombás savanyu tokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.