Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás zeller recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 nagy zellergumó (50-60 dkg), 8 dkg húsos szalonna (szeletelt császárszalonna a legjobb), 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tej (lehet csökkentett zsírtartalmú is), 2 dl kefir, 1 csokor friss zellerzöld, 1 evõkanál liszt, 1 késhegynyi õrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipet cukor.

Elkészítés:
A zellert gondosan lehámozzuk és jól megmossuk. Karikára vágjuk, majd a karikákat vékony csíkokra aprítjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra metéljük, és egy nagy serpenyõben zsírját kiolvasztjuk. A ropogósra sült pörcöt leszûrjük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron üvegesre futtatjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a zellercsíkokat rátesszük, és folytonosan kevergetve átsütjük. Megsózzuk, rászórjuk a törött borsot, ráöntjük a tejet és 2 dl vizet, ezután lefedjük, és puhára pároljuk. A kefirben simára keverjük a lisztet, és besûrítjük vele a már puha zöldséget. Jól kiforraljuk, és kevergetjük, hogy le ne égjen. Végül rászórjuk a friss, apróra vágott, megmosott zellert és a pörcöt.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almasaláta zellerrel » Almás(-diós) zellersaláta » Pikáns zellersaláta » Szalonnás pirog
» Almás zellersaláta » Szalonnás rakott pogácsa » Csőben sült sajtos zeller » Párolt zellerkrém
» Reszelt zeller-répa saláta » Tiroli szalonnás gombóc » Szalonnás-sajtos falatkák » Szalonnás Zöldborsófőzelék
» Galyasági zellerkrémleves » Sonkás zellerrakottas » Zellerkrém leves fincsi » Szalonnás gnocchi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.