Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás zeller recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 nagy zellergumó (50-60 dkg), 8 dkg húsos szalonna (szeletelt császárszalonna a legjobb), 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tej (lehet csökkentett zsírtartalmú is), 2 dl kefir, 1 csokor friss zellerzöld, 1 evõkanál liszt, 1 késhegynyi õrölt fehér bors, ízlés szerint só, csipet cukor.

Elkészítés:
A zellert gondosan lehámozzuk és jól megmossuk. Karikára vágjuk, majd a karikákat vékony csíkokra aprítjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra metéljük, és egy nagy serpenyõben zsírját kiolvasztjuk. A ropogósra sült pörcöt leszûrjük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron üvegesre futtatjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a zellercsíkokat rátesszük, és folytonosan kevergetve átsütjük. Megsózzuk, rászórjuk a törött borsot, ráöntjük a tejet és 2 dl vizet, ezután lefedjük, és puhára pároljuk. A kefirben simára keverjük a lisztet, és besûrítjük vele a már puha zöldséget. Jól kiforraljuk, és kevergetjük, hogy le ne égjen. Végül rászórjuk a friss, apróra vágott, megmosott zellert és a pörcöt.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerleves sajtfelfújttal » Rokfortos zellerkrémleves » Almás zellersaláta » Diós-zelleres haltekercsek
» Szalonnás rakott pogácsa » Szalonnás nokedli » Szalonnás pulykatekercs » Joghurtos zellerfőzelék
» Sajtos zellerropogós » Zelleres palacsintafánk » zöldséges zellerkrém » Diétás zellerkrémleves
» Baconszalonnás spagetti » Szalonnás túrókrém » Szalonnás gnocchi » Szalonnás Zöldborsófőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.