Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-zelleres haltekercsek recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
40 dkg szárzeller
35 dkg sárgarépa
2 közepes hagyma
5+2 fokhagymagerezd
kis darab sütőmargarin
kb. 6-8 dkg barna kenyér
1 tojás

bors
kakukkfű
bazsalikom
ételízesítő
4 dkg dió
olaj
1 kg hekk filé (kb. 6 db halszelet)

Elkészítés:
1.) Megmossuk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk a sárgarépát, majd a kockákra vágjuk a hagymát és a szárzellert. Egy teflonban kevés margarint olvasztunk, és rátesszük a zöldségeket. 10 percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, kakukkfűvel és bazsalikommal. Kb. 20 perc alatt majdnem puhára pároljuk az egészet.
2.) A zöldségekből kiveszünk 4-5 evőkanálnyit, és a turmixgépbe tesszük. Pépesre turmixoljuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadunk egy szelet apróra tépkedett barna kenyeret és egy tojást. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
3.) A halszeleteket kiolvasztjuk, és lecsepegtetjük. Papírtörlőre tesszük kis időre, majd egy nagy vágódeszkára fektetjük a halfiléket. Mindkét oldalukat bedörzsöljük sóval és megszórjuk frissen őrölt borssal. Ezután minden egyes halszeleten elosztunk egy kis tölteléket. A halakat ezután a vékonyabbik végüknél fogva szorosan felcsavarjuk, és a végén fogpiszkálókkal megtűzzük.
4.) Vékonyan megolajozunk egy jénait, és az alján elrendezzük a zöldségeket. A zöldségekre pakoljuk a haltekercseket. Minden tekercset vékonyan megkenünk egy kis olvasztott vajjal. Előmelegített sütőbe toljuk a jénait, és kb. 25 perc alatt készre sütjük a halakat.
5.) Tálalás előtt minden egyes halszeletre egy-egy zellerlevelet és diót teszünk. (Ha csúszik, fogpiszkálóval megtűzzük.) Zöldsalátával tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis haltekercsek » Almás-hagymás hal » Gyümölcsös ponty » Kapros, krumplis halfilé
» Diétás pisztráng » Hal lecsósan » Párolt tőkehal spenótágyon » Ciprusi fűszeres hal
» Majonézes tonhal » Sült hal lime-mal » Dióbundában sült ponty » Sült ikra
» Káposztás harcsa » Halkocsonya másképp » Mustáros halfilé » Lazac céklakörettel


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.