Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás pulykatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulykamllfilé,20 dkg füstölt,húsos szalonna,1 nagy karfiol, 30 dkg borsó, 3 fej v.hagyma, 2-3 fej fokhagyma,2 dl tejszín,5 dl zöldségerőleves,(lehet kockából készített is),2 tk.rétesliszt,10 dkg vaj, 1 cs.petrezselyemzöld,só,fehér bors,curry.

Elkészítés:
A kétféle hagymát és petrezselyemzöldet felaprítjuk és összekeverjük.Borssal ízesítjük.A húst középen bevágjuk és kiterítjük,majd a vékonyra szeletelt f.húsos szalonnát ráfektetjük (3/4-ét),majd eze a hagymás keveréket eloszlatjuk és feltekerjük a húst.Erős fehér cérnával formára kötözzük és peremes tepsibe fektetjük.A maradék szalonnával lefedjük és ráöntjük a leves felét.200 fokon (3-as fokozat) 50-60 percig sütjük.A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben kb. 3 percig főzzük.A mirelit borsót pedig kb.7 percig.A húst kivesszük a sütőből és félretesszük.A pecsenyelevet felöntjük a maradék levessel és felforraljuk.A réteslisztet tejföllel elkeverjük és a pecsenyelevet besűrítjük vele.Sóval,borssal,curryval ízesítjük,újra felforraljuk,majd a tűzről levéve a hideg vajat is belekeverjük.A zöldségeket leszűrjük és a felszeletelt hús mellé adjuk köretként.(A húsból a cérnát eltávolítjuk előtte!)A mártással leönthetjük,de külön is tálalhatjuk a húst a mártással.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-szalonnás pizza » Szalonnás aszalt szilva » Ponty szalonnásan » Szalonnás rakott pogácsa
» Szalonnás torta » Szalonnás zeller » Szalonnás-tojásos pite » Szalonnás nokedli
» Szalonnás sajtleves » Szalonnás csirkemellsült » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Tiroli szalonnás gombóc
» Szalonnás édesburgonya » Szalonnás-hagymás virsli » Szalonnás karfiol » Sajtkrémes-szalonnás batyu


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.