Tutireceptek.hu fejléc

Szegények kalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 15 dkg olvasztott margarin
- kevés só,
- 5 dkg élesztő, langyos, cukros tejben felfuttatva
- cukrozott darált mák,
- cukrozott darált dió, reszelt citromhéj, mazsola

Elkészítés:
A lisztet,margarint,sót, élesztőt összegyurjuk.Rétestészta keménységűre.
Két cipóra osztjuk, nem túl vékonyra kisodorjuk.
A tésztát tetszőleges izű lekvárral megkenjük, vékonyan és rátesszük a tölteléket és feltekerjük.
Egy tojást felverünk és azzal megkenjük. Előmelegitett sütőben kb. 20-25 percig sütjük.Vigyázzunk nehogy nagyon kiszáradjon.

Tanácsok:
Nem kell bele tojás! Nem kell keleszteni!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: emrus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hercegnő kalácsa » A királynő kalácsa » Pöti mézeskalácsa » Nagyi kalácsa
» Szegények eledele » Betty mézeskalácsa » Diós sarok » Grízes málnahab
» Szendvicssütős túrós batyu » Alma köntösben » Almakrém poharakban » Tejfölös szőlőtorta
» Rebarbarás muffin » Crumble almás » Sajtgömbök körtemártással » Rafaelló házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.