Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szegények kalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 15 dkg olvasztott margarin
- kevés só,
- 5 dkg élesztő, langyos, cukros tejben felfuttatva
- cukrozott darált mák,
- cukrozott darált dió, reszelt citromhéj, mazsola

Elkészítés:
A lisztet,margarint,sót, élesztőt összegyurjuk.Rétestészta keménységűre.
Két cipóra osztjuk, nem túl vékonyra kisodorjuk.
A tésztát tetszőleges izű lekvárral megkenjük, vékonyan és rátesszük a tölteléket és feltekerjük.
Egy tojást felverünk és azzal megkenjük. Előmelegitett sütőben kb. 20-25 percig sütjük.Vigyázzunk nehogy nagyon kiszáradjon.

Tanácsok:
Nem kell bele tojás! Nem kell keleszteni!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: emrus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegények eledele » A királynő kalácsa » Hercegnő kalácsa » Nagyi kalácsa
» Pöti mézeskalácsa » Betty mézeskalácsa » Túrós tekercs Ági módra » Rumos, diós, kávés szelet
» Valentin torta » Házi édesség á la busz » Sárgabarackos clafoutis » Túróval töltött szilva
» Mesés almás pite » Sportszelet » Márványos kalács » Mazsolás túrókrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.