Tutireceptek.hu fejléc

Nagyi kalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g félgrízes liszt
1 csomag élesztő
2 tojássárgája
70 g porcukor
120 g olvasztott vaj
2 evőkanál olaj
250 ml tej

mákos/ túrós/ lekváros töltelék

Elkészítés:
Meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval összedolgozva kelt tésztát készítünk és meleg helyen 1- 1,5 órán át pihentetjük. Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle. Minden kör közepét egy kisebb pohár segítségével benyomjuk, és az így létrejött mélyedésekbe tesszük a mák/ túró/lekvár tölteléket. A kör széleit (ahová nem került a töltelékből) kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és kizsírozott tepsin 180°C -on kb. 15-20 perc alatt megsütjük (a sütési idő függ a körök nagyságától).

Tanácsok:
Jó étvágyat ;)


A receptet beküldte: Harcoslány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyidai cigánypörkölt » Nagyim gyors sütije » Nagyikám káposztás húsa » Nagyibablevese
» Nagyi meggyes pitéje » Hercegnő kalácsa » Nagyi kedvence » Nagyi "trutyi"
» A királynő kalácsa » Nagyi gesztenyés tekercse » Túrós lepény nagyi módra » Betty mézeskalácsa
» Nagyidai cigánypecsenye » Pöti mézeskalácsa » Nagyi cukros sütije » A nagyi almás sütije


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.