Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nagyi kalácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g félgrízes liszt
1 csomag élesztő
2 tojássárgája
70 g porcukor
120 g olvasztott vaj
2 evőkanál olaj
250 ml tej

mákos/ túrós/ lekváros töltelék

Elkészítés:
Meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval összedolgozva kelt tésztát készítünk és meleg helyen 1- 1,5 órán át pihentetjük. Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle. Minden kör közepét egy kisebb pohár segítségével benyomjuk, és az így létrejött mélyedésekbe tesszük a mák/ túró/lekvár tölteléket. A kör széleit (ahová nem került a töltelékből) kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és kizsírozott tepsin 180°C -on kb. 15-20 perc alatt megsütjük (a sütési idő függ a körök nagyságától).

Tanácsok:
Jó étvágyat ;)


A receptet beküldte: Harcoslány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyi kedvence » Szegények kalácsa » Nagyi gesztenyés tekercse » Nagyi meggyes pitéje
» Hercegnő kalácsa » Nagyibablevese » Nagyikám káposztás húsa » Nagyi diósa
» A nagyi almás sütije » Tiramisu nagyi szerint » Betty mézeskalácsa » Nagyi "trutyi"
» Nagyidai cigánypecsenye » Túrós lepény nagyi módra » Pizzatészta nagyitól » Nagyim gyors sütije


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.