Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi székelykáposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. sertéscomb vagy dagadó,
3 nagy fej vöröshagyma,
1 és fél kg. savanyú káposzta,
2 dl. olaj,
l evőkanál fűszerpaprika,
3 dl. tejföl, só,
őrölt fekete bors,
1 dl. félédes fehér bor

Elkészítés:
A savanyú káposztát megízleljük. Ha nagyon savanyú, akkor átöblítjük vízzel és lecsepegtetjük.
Az olaj felét felhevítjük, és ebben a káposztát addig pároljuk, amíg félig átfő.
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olaj másik felén megpirítjuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverés után hozzáadjuk a kis kockákra felvágott húst és pár percig állandó kevergetés mellett pároljuk, majd meleg vízzel felengedjük, puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a félig főtt káposztát, a bort és ízlés szerint borsozzuk, ha szükséges sózzuk.A teljesen megfőtt ételhez hozzákeverjük a tejfölt,még egyszer felfőzzük és tálaljuk.

Tanácsok:
Félbarna kenyér, rozscipó illik hozzá.

Elkészítési idő: 65 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tepertős pogácsa » Erdélyi csorbaleves » Erdélyi csirke raguleves » Erdélyi rakott káposzta
» Erdélyi Raffaello szelet » Székelykáposzta Update1 » Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi túrófánk
» Erdélyi tárkonyleves » Erdélyi krumplileves » Erdélyi rakottas » Erdélyi vargabéles
» Székelykáposzta light » Erdélyi töltike » Erdélyi rafaello szelet » Erdélyi salátaleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.