Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta Update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
1.5 kg savanyú káposzta
4-5 evőkanál olívaolaj
1 kg kicsontozott csirkemell filé (ha már unod, másfajta húst is választhatsz)
2 csapott evőkanál tengeri só
2 közepes vöröshagyma
2-3 csipet bors
1 csapott teáskanál pirospaprika

Elkészítés:
A savanyú káposztát átöblítjük, maja felforrósított olajon, kevergetés közben megdinszteljük, közben apránként vizet adva hozzá, puhára pároljuk.
Ha ügyesek vagyunk, ezzel egy időben összehozhatjuk a pörkölt alapot.
A megtisztított és igen apróra vágott vöröshagymát olíva olajon aranysárgára pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és összezavarjuk némi pirospaprikával. Egyetlen perc alatt, folytonosan kevergetve megpirul. Vigyázzunk rá, nehogy megégjen!
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a pirított hagymához keverjük. 2-3 percig együtt dinszteljük őket, majd sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy a húst ellepje. (Erre a célra szívből ajánlom a száraz vörösbort, amitől még finomabb lesz. Az alkoholtól nem kell tartani, hiszen a főzés során tapintatosan elpárolog.)
Fedő alatt puhára főzzük az ételt. A főzés időtartama természetesen a hústól függ! Fehér húsok esetén általában bő félóra elég, vörös húsok 45-50 perc alatt sem mindig puhulnak meg eléggé.
Amikor a káposzta és a hús is megfőtt, a pörköltet összekeverjük a káposztával, végül 4-5 percig együtt főzzük.
Ízlés szerint tejföllel tálalható.

Tanácsok:
Javasolt köret: puffasztott rizs vagy búza.
Javasolt ital: a hús fajtájához illő száraz bor


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávés madártej (Update1) » Update1 mákos süti » Tepsis csirke Update1 » Töltött karalábé (Update1)
» Sajtos sertéskaraj Update1 » Székelykáposzta gerslivel » Almás-túrós muffin update1 » Tökös lecsó Update1
» Lángos (Update1) » Fahéjas elalvás Update1 » Székelykáposzta mifelénk » Székelykáposzta
» Gofri (Update1) » Párolt alma (Update1) » Székelykáposzta light » Update1 pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.