Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta gerslivel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg savanyú káposzta
1 kg sertéslapocka
1 kg sertésoldalas
25 dkg gersli
3 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál szemes bors
6 babérlevél

4 evőkanál fűszerpaprika
15 dkg kókuszzsír

Elkészítés:
A káposzta levéből egy pohárnyit félreteszek, majd átöblítem, kinyomkodom a káposztát. Az oldalast a csontok mentén feldarabolom, felkockázom a combot.
A finomra aprított hagymát a zsíron megdinsztelem. A combot hozzáadom és fehéredésig saját levében pirítom.
Rászórom az fűszerpaprikát, hozzáadom az oldalast és a káposztát; az egészet jól összekeverem, s felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózom, belerakom a babérlevelet, és teatojásban a borsot.
Amikor a hús félig puha, hozzáadom a gerslit, elkeverem, és az egészet puhára főzöm. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótolom.
Ha nem találom elég savanyúnak, a félretett káposztalével tovább ízesítem.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székelykáposzta mifelénk » Erdélyi székelykáposzta » Brokkolileves gerslivel » Bográcsos székelykáposzta
» Székelykáposzta » Székelykáposzta light » Diétás székelykáposzta » Medvehagymaleves gerslivel
» Székelykáposzta diétásan » Székelykáposzta másképp » Székelykáposzta Update1 » Májas burgonya
» Békacombok sörtésztában » Kakaós tejbegríz » Húsos zöldségtokány » Krumplis mineknevezzem


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.