Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tabulé recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csésze bulgur
2 csésze kockázott paradicsom
2 csésze kockázott kígyóuborka
fél csészényi kockázott lilahagyma (lehet újhagyma is)
2 csésze aprított petrezselyem
fél csésze menta
1 egész citrom héja és leve
3 evőkanál olívaolaj
1 kanálnyi őrölt kömény

bors

Elkészítés:
A bulgurt nyakonöntjük két csésze forró vízzel vagy zöldséglével, lefedjük, és állni hagyjuk. Ha már szépen megszívta magát, hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát, a megmosott, felaprított petrezselymet és mentát. Egy külön tálkába tesszük a finomra reszelt citromhéjat és a citrom kifacsart levét, az olívaolajat, 1 evőkanálnyi őrölt köményt, csipetnyi sót és borsot, majd a szószt ráöntjük a zöldséges bulgurra. Úgy a legjobb, ha fogyasztás előtt néhány órát a hűtőben tároljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb görögösen » Csirkemelles rakott krumpli » Zöldbab omlett » Sajtos tepsis krumpli
» Sült paprika kuszkusszal » Gyors wok-vacsora » Húsos-rizses rakott kelbimbó » Zsenge töltött karalábé
» Almával töltött camembert » Kelkáposztás rakott krumpli » Rakott krumpli saját módra » Chili mexikói bab
» Gyümölcsös - májas rizottó » Spagetti - Evelyn módra » Lecsó római tálban » Tejszínes csülkös csusza


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.