Tutireceptek.hu fejléc

Rakott Karfiol Sonkával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
600 g karfiolrózsa
200 g főtt füstölt sonka
100 g rizs
4 dl tejföl
2 db tojás
60 g vaj
100 g trappista sajt
50 g zsemlemorzsa
só, őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük, a sonkát finomra vágjuk vagy ledaráljuk. Enyhén sós vízben a karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rizst két deciliter hideg vízben lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, és a sonkával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük (vigyázzunk, a sonka már sós). Tűzálló tálat kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a fele mennyiségű karfiolt elterítjük benne, majd rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat felverjük, a tejföllel simára keverjük, enyhén sózzuk és a töltelékre öntjük, majd befedjük a maradék karfiollal és reszelt sajttal megszórjuk. Középmeleg sütőben pirosra sütjük.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirke III. » Karfiolos krumplileves » Tojásos karfiol » Húsos rakott palacsinta
» Sajtos rakott zsemle » Füstölt sajtos karfiol » Rakott tészta gyümölcsel » Libahússal rakott kel
» Almás rakott zsemle » Csöves rakott krumpli » Sajtos karfiol sonkával » Sertésborda karfiollal
» Sajttal rakott csirkemell » Rakott krumpli gazdagon » Rakott krumpli Belga módra » Olasz rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.