Tutireceptek.hu fejléc

Rakott Karfiol Sonkával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
600 g karfiolrózsa
200 g főtt füstölt sonka
100 g rizs
4 dl tejföl
2 db tojás
60 g vaj
100 g trappista sajt
50 g zsemlemorzsa
só, őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük, a sonkát finomra vágjuk vagy ledaráljuk. Enyhén sós vízben a karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rizst két deciliter hideg vízben lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, és a sonkával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük (vigyázzunk, a sonka már sós). Tűzálló tálat kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a fele mennyiségű karfiolt elterítjük benne, majd rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat felverjük, a tejföllel simára keverjük, enyhén sózzuk és a töltelékre öntjük, majd befedjük a maradék karfiollal és reszelt sajttal megszórjuk. Középmeleg sütőben pirosra sütjük.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos rakott burgonya » Anna Rakott karfiolja » Citromos rakottas » Sütőtökös rakott brokkoli
» Karfiolpuffancs » Rakott karfiol másképp » Rakott krumpli Belga módra » Sajtos karfiolleves
» Virágos, rakott palacsinta » Tárkonyos rakott zöldbab » Túrós rakott karfiol » Karfiol popcorn
» Fűszeres rakott gomba » Öntött karfiol » Karfiol a mikróban » Brokkolis rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.