Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott Karfiol Sonkával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
600 g karfiolrózsa
200 g főtt füstölt sonka
100 g rizs
4 dl tejföl
2 db tojás
60 g vaj
100 g trappista sajt
50 g zsemlemorzsa
só, őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük, a sonkát finomra vágjuk vagy ledaráljuk. Enyhén sós vízben a karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rizst két deciliter hideg vízben lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, és a sonkával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük (vigyázzunk, a sonka már sós). Tűzálló tálat kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a fele mennyiségű karfiolt elterítjük benne, majd rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat felverjük, a tejföllel simára keverjük, enyhén sózzuk és a töltelékre öntjük, majd befedjük a maradék karfiollal és reszelt sajttal megszórjuk. Középmeleg sütőben pirosra sütjük.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gratenmártásos karfiol » Tejfölös - rakott hús » Sonkával rakott palacsinta » Rakott hal
» Sajtos-gombás rakott hús » Tökös rakottas » Gombás rakott hús » Diós-meggyes rakott kifli
» Bolognai rakott karfiol » Csirkés karfiol » Sajtos rakott kenyér » Rakott puding
» Rakott hagymás burgonya » Sajtos-sonkás rakott kifli » Kolozsvári rakott káposzta » Tojással rakott zölbab


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.