Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tárkonyos leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg bárány- vagy borjúhús,
10 dkg azaz kis fej vöröshagyma,
10 dkg zsír vagy olaj,
50 dkg vegyes zöldség,
15 dkg zeller,
1 liter csontlé,
2 dl tejszín,
10 dkg liszt,
5 dkg vaj,
2 tojássárgája,
csipetnyi őrölt bors,
kevés só,
1 csokor petrezselyemzöld,
ecetes tárkony.

Elkészítés:
Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük.
Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, s így főzzük a húst teljesen puhára.
Közben kevés vajas rántást készítünk, ezt kevés tejszínnel fölengedjük és a leveshez keverjük.
Végül finomra vágott petrezselymet és tárkonyt a levesbe tesszük,tojássárgájával és tejszínnel dúsítjuk, csészében tálaljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütõtök leves » Kelkáposzta leves » Egyszerű frankfurti leves » Sárgaborsóleves
» Kunsági káposztaleves » Tárkonyos boszorkánysült » Anna Zöldség levese » Savanyú leves velővel
» Brokkolis zöldbablevesem » Tárkonyos bárányragu leves » Szoljanka leves » Gulyásleves (pörköltből)
» Boszniai tojásleves » Bográcsos krumplileves » Tejfölös céklaleves » Gesztenyekrém-leves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.