Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos nyúlbecsinált recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
nyúlcomb
vöröshagyma, fokhagyma, répa, szárzeller, citrom
só, bors, babérlevél, friss tárkony, petrezselyem
fehérbor
olívaolaj
fehérborecet
bébirépa, karalábé, spárga, cukorborsó, zöldbab, retek

Elkészítés:
A nyúlcombot kicsontozzuk, sallangokat, hártyákat levágjuk. A húst kinyitjuk, sózzuk, borsozzuk. Felgöngyöljük, kötözzük, folpackban szorosan feltekerjük. Vákuumban 59°C-on 80 percig készítjük.

A mártás:
A combcsontokat kevés olívaolajon lepirítjuk, cikkre vágott hagymát, karikára vágott répát, szárzellert, fokhagymát adunk hozzá és ezekkel együtt tovább pirítjuk. Kevés fehérbort adunk hozzá – ezt teljesen visszapároljuk. Felöntjük alaplével, hozzáadunk karikára vágott citromot, egy babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1-1,5 órát főzzük. Pihentetjük és leszűrjük. A leszűrt levet felére redukáljuk, créme fraiche-sel kicsit besűrítjük, habarjuk.

Tavaszi idényzöldségek: A zöldségeket külön-külön készítjük el. A spárgafejeket sós, citromos, enyhén cukros vízben pár perc alatt félkeményre főzzük, jeges vízben lehűtjük. A karalábét, zöldbabot ressre főzzük. A bébirépát, cukorborsót blansírozzuk, jeges vízben lehűtjük.
Petrezselyemolaj: A petrezselymet blansírozzuk, jeges vízben lehűtjük. Thermomixben 30 percig először magas fokozaton, majd alacsonyabb fokozaton turmixoljuk semleges ízű olajjal. Ezután leszűrjük.

Tárkonyhab: A tárkonyt blansírozzuk, leszűrjük (a levet megtartjuk), jeges vízben lehűtjük. Thermomixbe tesszük a tárkonyt, hozzáadjuk a levét és kevés fehérborecetet. Turmixoljuk, leszűrjük, kevés szójalecitinnel felhabosítjuk.

Tanácsok:
A mártás-ban felmelegítjük a zöldségeket, a tűzről levéve egy vajkockát keverünk bele. A nyulat regeneráljuk és forró serpenyőben körbesütjük, kevés jus-vel körbelocsoljuk (glaszírozzuk), pihentetjük. A végeket levágjuk. A tányér aljába kanalazzuk a mártást a zöldségekkel, a húst középre helyezzük. Petrezselyemolajból pár cseppet locsolunk rá, friss tárkonnyal megszórjuk. A tárkonyhabot a húsra tesszük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos zúza » Tárkonyos raguleves 2. » Tárkonyos csirkeraguleves » Tárkonyos kocsonya
» Tárkonyos zöldbableves » Tárkonyos zellerfőzelék » Erdélyi tárkonyos tokány » Tárkonyos csirke nyárson
» Tárkonyos pulyka-raguleves » Tárkonyos tokány » Tárkonyos krumplileves » Tárkonyos bableves
» Erdélyi tárkonyos leves » Tárkonyos csirkebecsinált » Tárkonyos borjúragu leves » Tárkonyos pacal -leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.