Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tárkonyos tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg lapocka
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 kanál olaj
1 kanál tárkony
1 mokkáskanál borsikafű
bors só

Elkészítés:
A húst vékony laskákra metélem.A paradicsomot lehéjazom,felszeletelem.A paprikát kicsumázom,felszeletelem vékony szeletekre.(Télen esetleg lecsó is jó hozzá.)A hagymát felkarikázom.
A hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom,és a húst hirtelen átpirítom rajta.Sózom,borsozom,hozzáteszem a paradicsomot,paprikát,majd 2 dl vizet aláöntve lefödve párolom.Ha elfövi a vizet pótolom.A tárkonnyal és a borsikafűvel csak akkor hintem meg,ha zsírjára sült.

Tanácsok:
Túrós nokedli a hozzáillő köret,ami úgy készül,hogy a hagyományos nokedli lisztjének a felét túróra cserélem.Ha kész tejfölös zsírra kell szedni.


A receptet beküldte: Rhosyn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi túrós palacsinta » Dettuska tárkonyos levese » Kocsmáros tokány » Erdélyi rakottkáposzta
» Tárkonyos pulyka-raguleves » Csikós-tokány1 » Tárkonyos rakott zöldbab » Tárkonyos nyúlbecsinált
» Tárkonyos csirkeragu leves » Szatmári tokány » Báránytokány » Hagymatokány burgonyával
» Tejszínes csirketokány » Tárkonyos lucskoskáposzta » Kapribogyós sertés-tokány » Erdélyi túrófánk


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.