Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke idényzöldséggel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 kg bármilyen idényzöldség (többféle is lehet), 2 dl tejföl,
1-1 csomó kapor, petrezselyemzöld, zellerzöld,
ízlés szerint só

Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A zöldségeket megtisztítom és egyforma nagyságú darabokra vagdalom, lapos nagy tepsibe vagy tűzálló tálra terítem. Rászórom az apróra vágott zöldfűszerek felét, és lelocsolom a fele tejföllel, majd megsózom. Erre fektetem a csirkedarabokat, amit megszórok a maradék zöldfűszerrel és meglocsolom a maradék tejföllel. A tepsit lefedem, és előmelegített, forró sütőben 50 percig párolom, majd pirosra pirítom. Hideg majonézes mártás illik mellé. Ha a család nagyétkű, több zöldséget lehet a csirke alá tenni.

Tanácsok:
Megj.:
Télen vegyes fagyasztott zöldséggel is elkészíthető.
Én pl. nem egész csirkéből, hanem csak combból v. szárnyból v. vegyesen készítem.
Eddig mindenkinek ízlett.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás- sajtos csirkemell » Csirkemell palacsinta » Bohó csirke » Pikáns szósz csirkéhez
» Gombás csirkemellfilé » Csirkemájpástétom » Csirkemáj-fasírt » Tejszínes csirkemell ragu
» Csirkecomb pékné módra » Gyors sajtos csirkemell » Egyszerű rakott csirkemell » Csirkemájas zöldborsós hús
» Túrós csirkefasírt » Gombás csirkecomb » Hawaii csirke » Norbis almás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.