Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott csirkee recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell, 1 kg burgonya, 30 dkg csiperkegomba, 2-3 dl tejföl, fél dl olaj, só, őrölt bors, 1 ek vegeta, petrezselyem

Elkészítés:
Egy magyobb tűzálló tálat kenj ki olajjal, majd az elját béleld ki felkarikázott burgonyával. Sózd meg, és helyezd rá a feldarabolt csirkemell egy részét. Ezután szórd rá a felszeletelt gombát, szórd meg petrezselyemmel és ízesítsd sóval, borssal. Öntsd nyakon a tejföl felével, majd a maradék husit oszlasd el rajta. Egy újabb sor burgonya következik, majd a tetejére öntsd rá a maradék tejfölt. A vegetát forrald fel 1-1.5 dl vízben, majd öntd rá/alá a rakott csirkére. Ezután lefedve előmelegített sütőben süsd addig, míg a hús puhára nem párolódik és a víz el nem fő. Utána a fedőt levéve pirosra sütjük.
Tejföllel tálalható.

Tanácsok:
Ha szelsz még bele vöröshagymát, az még dob egy kicsit az ízén :)


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott szendvics » Csirkés -Gombás batyu » Darálthúsos rakott zöldbab » Rakott karfiol..
» Rakott krumpli » Barackos rakott csirkemell » Rakott burgonya sonkával » Gombás szoljanka
» Provence-i rakottas » Tepsis brokkoli (rakott) » Karfiol rakottas » Gombás sonkasaláta
» Gombás kocka 3 » Túróval rakott puliszka » Citromos rakottas » Oldalra rakott karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.