Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott csirkee recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell, 1 kg burgonya, 30 dkg csiperkegomba, 2-3 dl tejföl, fél dl olaj, só, őrölt bors, 1 ek vegeta, petrezselyem

Elkészítés:
Egy magyobb tűzálló tálat kenj ki olajjal, majd az elját béleld ki felkarikázott burgonyával. Sózd meg, és helyezd rá a feldarabolt csirkemell egy részét. Ezután szórd rá a felszeletelt gombát, szórd meg petrezselyemmel és ízesítsd sóval, borssal. Öntsd nyakon a tejföl felével, majd a maradék husit oszlasd el rajta. Egy újabb sor burgonya következik, majd a tetejére öntsd rá a maradék tejfölt. A vegetát forrald fel 1-1.5 dl vízben, majd öntd rá/alá a rakott csirkére. Ezután lefedve előmelegített sütőben süsd addig, míg a hús puhára nem párolódik és a víz el nem fő. Utána a fedőt levéve pirosra sütjük.
Tejföllel tálalható.

Tanácsok:
Ha szelsz még bele vöröshagymát, az még dob egy kicsit az ízén :)


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus rakott káposzta » Gombás máj » Virslivel rakott zöldbab » Rakott cukkini
» Húsvéti rakott csirkemell » Rakott hal » Gombás harcsapaprikás » Rakott cukkini 2
» Zöldséges rakottas » Rakott édes-káposzta » Rakott makaróni » Libahússal rakott kel
» Gombás sonkás tésztasaláta » Gombasaláta 1. » Spenótos rakott krumpli » Rakott mustáros hús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.