Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi tepsis csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db csirke

1 kg bugonya

2-3 fej hagyma

20-30 dkg sárgarépa

20-30 dkg fehérrépa

petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkét felaprózom, a burgonyát fél centi széles karikákra vágom, a sárgarépát és a petrezselymet, hagymát szintén felkarikázom. A tepsi aljára alufóliát teszek, megzsírozom/olajozom, rárakom a megmosott petrezselymet, a felkarikázott zöldségek egyharmadát, majd egy sor burgonyát teszek rá. Sózom, borsozom, majd rárakom a feldarabolt csirkeszeleteket. Tetszés szerint ízesítem a húst, majd befedem hagymával, sárgarépával, fehérrépával - ezeket is lehet fűszerekkel ízesíteni. Befedem a maradék burgonyával, amit szintén fűszerezek. (Az én családom úgy szereti, ha sok bors van rajta.) Alufóliát teszek rá, és a sütőben megpárolom. Amikor a hús megpuhult, leveszem az alufóliát, s addig sütöm, amíg a teteje megpirul.

Tanácsok:
A sok zöldségtől a krumplinak és a húsnak is finom íze lesz


A receptet beküldte: Krysty


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell aszaltszilvával » Tepsis álom » Csirkés Waldorf-cipó » Csirkesaláta
» Sóágyon sült csirke » Fehérborban főtt csirke » Lecsós csirkemell egytál » Kimélő csirkegombócleves
» Csirkemell salátával » Duplahagymás csirkecomb » Szilvás csirkemelltekercs » Csirkemáj almával
» Nyárson sült csirkemell » Tavaszi zöldségsaláta » Csorba csirke » Sajtos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.