Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 2 kg-os csirke,
2 db zsemle,
2 dl tej,
4 tojás,
18 dkg liba- vagy csirkemáj,
18 dkg gomba,
15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj,
5 dkg hagyma,
só, bors, petrezselyem zöldje.

Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Két főtt tojást, a májat, a gombát és a szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, és beletesszük a többi, kockára vágott hozzávalót. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a két nyers tojást, összekeverjük, s ha elkészült, hűlni hagyjuk. A csirkét kívül-belül besózzuk, és a belsejét majoránnával bedörzsöljük.Ezután a kihűlt töltelékkel a szokásos módon megtöltjük. Sütőben közepes fokozaton sütjük. Burgonya-, rizs- vagy zöldségkörettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Limmortalite


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi töltött ostyája » Göngyölt csirkemell » Csirkés enchilada » Fokhagymás csirkecomb
» Gombás- sajtos csirkemell » Nyírségi töltött karaj » Csirkemáj rolád » Húsvéti töltött pulykamell
» Tojással töltött borda » Pikáns csirkefalatkák » Kapros juhtúrós csirkemell » Kínai tésztás csirke
» Csirkés cukkínis egytál » Mozarellás csirkemell » Diós hússal töltött alma » Rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.