Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 2 kg-os csirke,
2 db zsemle,
2 dl tej,
4 tojás,
18 dkg liba- vagy csirkemáj,
18 dkg gomba,
15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj,
5 dkg hagyma,
só, bors, petrezselyem zöldje.

Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Két főtt tojást, a májat, a gombát és a szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, és beletesszük a többi, kockára vágott hozzávalót. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a két nyers tojást, összekeverjük, s ha elkészült, hűlni hagyjuk. A csirkét kívül-belül besózzuk, és a belsejét majoránnával bedörzsöljük.Ezután a kihűlt töltelékkel a szokásos módon megtöltjük. Sütőben közepes fokozaton sütjük. Burgonya-, rizs- vagy zöldségkörettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Limmortalite


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-sonkás rizs » Tejfölös csirkeszelet » Erdélyi malacaprólékleves » Magyaróvári csirkemell
» Galyasági töltött paprika » Indiai csirkeleves » Mézes-mustáros csirkemell » Csőben sült currys csirke
» Currycsirke spenóttal » Csirkegombóc » Sajttal töltött borjúrolád » Káposztával töltött dagadó
» Lestyános csirkeraguleves. » Sajtos mandulás csirke » Padlizsános csirke » Csirkehúsos torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.