Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A gombóchoz:

50 dkg darált sertéshús (dagadó, vagy apró hús)
2 db tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt fehér bors
delikát ételízesítő
őrölt szerecsendió
A mártáshoz:

2 db közepes fej vöröshagyma
csipet só
pici őrölt köménymag
őrölt fehér bors
késhegynyi szódabikarbóna
jó minőségű őrölt pirospaprika
3 dl víz, vagy maradék húsleves (amennyiben, nem húslevessel csináljuk)
1 db húsleves kocka
4.5 dl tejföl
2 evőkanál olaj
A sűrítéshez:

tetszés szerint, liszt, vagy kukoricakása, esetleg burgonya ételsűrítő

Elkészítés:
A gombóchoz valókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat készítünk, és egy tányéron, vagy deszkán félretesszük, elkészítjük a mártást.

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, csipet sót teszünk rá, és mikor már üvegesedik, rátesszük a szódabikarbónát. Tűzről lehúzva belekerül a köménymag, a bors, a pirospaprika, és felöntjük a vízzel, vagy a húslevessel, amikor felforr, belerakjuk a gombócokat.

30 perc után besűrítjük a tejföllel, és a választott sűrítővel. Forrás után, már nem kell tovább főzni. Finom nokedlival, esetleg csőtésztával tálaljuk.


A receptet beküldte: VWendy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös lecsó » Tejfölös nyúl » Alföldi húsgombócleves » Sajtos tejfölös tarja
» Májgombóc-húsgombóc » Tejfölös karfiolleves » Tejfölös süti szelet » Tejfölös csokoládékuglóf
» Tejfölös bableves » Tejfölös csirkepaprikás » Tejfölös- sajtos rudak. » Tejfölös csodasüti 2
» Fincsi tejfölös csodasüti » Csípős húsgombóc » Cukkíni tejfölös hagymával » Barackos tejfölös süti


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.