Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej hagyma félkarikára vágva
2 szál sárgarépa karikára vágva
2 szál fehérrépa karikára vágva
kis zeller szeletelve
esetleg egy kis darab karalábé is mehet bele
20 dkg darált sertéshús
kb. 15 dkg főtt rizs
1 tojás
só, bors, pirospaprika
1 doboz tejföl
1 ek. liszt
lestyán, borsikafű, tárkony

Elkészítés:
Olajon a hagymát a szeletelt zöldségekkel megfuttatni, felönteni vízzel (kb. 2 literrel), mehet bele egy húsleveskocka is és só.
Megfőzni, közben a gombócokat megcsinálni:
darált húshoz a rizst hozzáadni - ki hogy szereti, annyit, 1 tojást hozzáütni, sózni, borsozni, pirospaprikával megszórni és összedolgozni egységes masszává. Kis gombócokat formálni belőle.
A gombócokat beletenni a levesbe, és kb. 10 percig főzni együtt.
Végén: gyenge habarást rátenni: lisztet tejföllel elkeverni, beletenni egy kis tárkonyt, borsikafüvet és lestyánt, behabarni a levest.

Tanácsok:
Ne kavard meg addig, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére.
Nagyon fini:)
Más zöldségeket is tehetsz bele, ha akarsz.
Végén: citrommal lehet savanyítani.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: culko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tokány » Zabpelyhes húsgombócleves » Erdélyi tormamártás » Különleges húsgombócleves
» Erdélyi burgonya » Erdélyi csirke raguleves » Erdélyi töltött káposzta » Erdélyi főtt túrós tekercs
» Erdélyi rafaello szelet » Erdélyi padlizsánkrém » Erdélyi tárkonyos tokány » Húsgombócleves
» Egri húsgombócleves » Erdélyi csorbaleves » Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.