Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej hagyma félkarikára vágva
2 szál sárgarépa karikára vágva
2 szál fehérrépa karikára vágva
kis zeller szeletelve
esetleg egy kis darab karalábé is mehet bele
20 dkg darált sertéshús
kb. 15 dkg főtt rizs
1 tojás
só, bors, pirospaprika
1 doboz tejföl
1 ek. liszt
lestyán, borsikafű, tárkony

Elkészítés:
Olajon a hagymát a szeletelt zöldségekkel megfuttatni, felönteni vízzel (kb. 2 literrel), mehet bele egy húsleveskocka is és só.
Megfőzni, közben a gombócokat megcsinálni:
darált húshoz a rizst hozzáadni - ki hogy szereti, annyit, 1 tojást hozzáütni, sózni, borsozni, pirospaprikával megszórni és összedolgozni egységes masszává. Kis gombócokat formálni belőle.
A gombócokat beletenni a levesbe, és kb. 10 percig főzni együtt.
Végén: gyenge habarást rátenni: lisztet tejföllel elkeverni, beletenni egy kis tárkonyt, borsikafüvet és lestyánt, behabarni a levest.

Tanácsok:
Ne kavard meg addig, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére.
Nagyon fini:)
Más zöldségeket is tehetsz bele, ha akarsz.
Végén: citrommal lehet savanyítani.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: culko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi vargabéles » Erdélyi rakott pogácsa » Erdélyi zakuszka » Csorbaleves erdélyiesen
» Hagymás húsgombócleves » Erdélyi pástétom » Erdélyi töltött csirke » Erdélyi rakottkáposzta
» Erdélyi leves » Zabpelyhes húsgombócleves » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi borsos tokány
» Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi galuska » Erdélyi főtt túrós tekercs » Húsgombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.