Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös karalábéleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 fej zsenge karalábé
2 szál zsenge sárgarépa
1 tojássárgája
1 tyúkhúsleves-kocka
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 evőkanál olaj
vaj

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is. Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.
Aki gazdagabban akarja adni a karalábélevest, főzhet bele apró galuskát is.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csirkemell » Tejfölös sütemény » Tejfölös nyúlpörkölt » Tejfölös húsgombóc
» Tejfölös brokkoli leves » Tejszínes karalábéleves » Tejfölös mustáros pecsenye » Tejfölös almaleves
» Tejfölös toros hús » Tejfölös burgonyakrémleves » Citromos-tejfölös csirke » Poharas tejfölös
» Galyasági gomba tejfölösen » Tejfölös krumplipaprikás » Tejfölös-pudingos süti » Tejfölös sertéshús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.