Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös karalábéleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 fej zsenge karalábé
2 szál zsenge sárgarépa
1 tojássárgája
1 tyúkhúsleves-kocka
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 evőkanál olaj
vaj

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is. Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.
Aki gazdagabban akarja adni a karalábélevest, főzhet bele apró galuskát is.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csirkecomb » Pudingos-tejfölös kalács » Sajtos tejfölös csirke » Sajtos-tejfölös tepsis hús
» Tejfölös- sajtos rudak. » Tejfölös szőlőtorta » Tejfölös-gombás ponty » Tejfölös márványsajt
» Tejfölös pulykamellpörkölt » Tejfölös csülökpaprikás » Tejfölös borsós csirkeragu » Tejfölös krumplileves
» Izletes karalábéleves » Tejfölös gombás csirkecomb » Vajas-tejfölös csirkeragu » Tejfölös piskóta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.