Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös karalábéleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 fej zsenge karalábé
2 szál zsenge sárgarépa
1 tojássárgája
1 tyúkhúsleves-kocka
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 evőkanál olaj
vaj

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrezselymet is. Hideg vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük. A levest berántjuk, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.
Aki gazdagabban akarja adni a karalábélevest, főzhet bele apró galuskát is.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás tejfölös nokedli » Tejfölös gombás csirkecomb » Tejfölös-kapros gombaleves » Tejfölös csülökpaprikás
» Gombás-tejfölös hús » Tejfölös süti szelet » Tojáspörkölt tejfölösen » Tejfölös keksztorta
» Tejfölös pulykamellpörkölt » Galyasági gomba tejfölösen » Tejfölös - rakott hús » Tejfölös-vajas pogácsa
» Mustáros-tejfölös karaj » Tejfölös borsós csirkeragu » Tejfölös krumpli főzelék » Rakott tejfölös


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.