Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös krumpli főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
fél hagyma (elhagyható)
pirospaprika (elhagyható)

bors
babérlevél
majoránna
ecet
liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockárva vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát (0,5-1 mokkáskanál). Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 1 kanál lisztet csomómentesen.

Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.


A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös húsgombóc » Hagymafőzelék » Tárkonyos krumpli leves 2 » Rakott krumpli saját módra
» Keralai sült krumpli » Krumplis ínyenc csemege » Zöldbab fözelék krumplival » Húsos-tejfölös tészta
» Zöldbab főzelék II. » Spenótos burgonyafőzelék » Tejfölös-pudingos sütemény » Töltött krumpli zsemlyével
» Tejfölös fincsi kekszcsoda » Finom krumplis egytál » Zöldborsófőzelék diétásan » Sajtos krumpligombóc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.